Vanliga Frågor

Hur lång tid tar leveransen?
Leverans tar vanligtvis 5-12 arbetsdagar. Pandemin har tyvärr gjort det svårare för oss att förutse exakta tider då transporttider ständigt förändras. 

Hur spårar jag mitt paket?
Så fort ditt paket har skickats kommer du få ett e-postmeddelande som bekräftar försändelsen. I e-postmeddelandet får du paketets spårningsnummer och en länk där du kan spåra ditt paket. Du kan även spåra ditt paket på  Spåra din Order – lyssbeautyco

Om du upplever problem ditt spårningsnummer eller paketleverans kan detta bero på att spårningen inte har uppdaterats som det ska. Ibland tar det 1-2 dagar innan spårningsinformationen visas.

Jag har skrivit in fel adress, vad gör jag?
Om du har stavat fel eller fyllt i fel adress, meddela oss omedelbart via e-post på info@lyssbeauty.com med korrekt information. Om adressen är fel kan vi endast korrigera detta så länge inte ordern har gått för långt i processen eller blivit skickad. Tänk på att om din beställning redan har skickats kommer vi inte kunna skicka en ny till dig. Då är det bäst att kontakta fraktbolaget.

Hur avbryter jag min order?
Vi kan endast avbryta beställningar som inte har skickats eller gått för långt i beställningsprocessen. För att avbryta din order, skicka ett mejl till info@lyssbeauty.com så hjälper vi dig!

Jag har inte fått mitt paket, vad ska jag göra?
I samband med att vi har skickat iväg din beställning skickas också ett bekräftelsemail. Våra leveranstider är mellan 5-12 dagar. Skulle det gå över 12 arbetsdagar så skall ni kontakta vår support så hjälper vi dig direkt. 

Var anger jag rabattkoden?
Om du har en rabattkod kan du ange den i kassan i fliken "Rabattkod". Om din rabattkod godkänds bör du ser avdraget direkt.